budyń z krówka
||

Pudding z krówką

Rzadko robię desery, wolę piec ciasta i kruche ciasteczka. Tym razem miałam ochotę na coś szybkiego i smacznego, a że mój mąż jest fanem budyniu to przygotowałam ten oto pudding. W swoich zapasach miałam budyń Dr.Oetkera. Zdziwiłam się, bo na opakowaniu był inny sposób przygotowania niż zazwyczaj.

Zawsze robiłam tak: z litra mleka odlewałam szklankę i mieszałam z proszkiem budyniowym, reszta musiała się zagotować i dopiero można było połączyć obie fazy energicznie mieszając.

Tym razem było prościej: 0,5 l mleka należy zagotować, odstawić na 1-2 minuty, a następnie wsypać proszek budyniowy i dokładnie wymieszać trzepaczką.

Budyń wyszedł aksamitny i kremowy, a przede wszystkim bez grudek! Nie trzeba nawet dodawać cukru.

Do deseru dodałam kilka mrożonych malin deserowych, po jednym biszkopcie oraz 1 krówce.

I pyszny i łatwy deser gotowy w 8 minut!

Moja opinia: zdrowo, słodko i szybko. Smacznego:)

Oceń przepis / post

Podobne wpisy

3 komentarze

  1. Mm, uwielbiam budyń. :) To mój ulubiony deser od czasów dzieciństwa. Tu prezentuje się naprawdę pysznie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.