Pudding z krówką
Rzadko robię desery, wolę piec ciasta i kruche ciasteczka. Tym razem miałam ochotę na coś szybkiego i smacznego, a że mój mąż jest fanem budyniu to przygotowałam ten oto pudding. W swoich zapasach miałam budyń Dr.Oetkera. Zdziwiłam się, bo na opakowaniu był inny sposób przygotowania niż zazwyczaj.
Zawsze robiłam tak: z litra mleka odlewałam szklankę i mieszałam z proszkiem budyniowym, reszta musiała się zagotować i dopiero można było połączyć obie fazy energicznie mieszając.
Tym razem było prościej: 0,5 l mleka należy zagotować, odstawić na 1-2 minuty, a następnie wsypać proszek budyniowy i dokładnie wymieszać trzepaczką.
Budyń wyszedł aksamitny i kremowy, a przede wszystkim bez grudek! Nie trzeba nawet dodawać cukru.
Do deseru dodałam kilka mrożonych malin deserowych, po jednym biszkopcie oraz 1 krówce.
I pyszny i łatwy deser gotowy w 8 minut!
Moja opinia: zdrowo, słodko i szybko. Smacznego:)
UDAŁO MI SIĘ!!!!, przepis prosty i SKUTECZNY!!!!, DZIĘKI !!!
Mm, uwielbiam budyń. :) To mój ulubiony deser od czasów dzieciństwa. Tu prezentuje się naprawdę pysznie.