Grillowane skrzydełka z miodem
Za pasem połowa maja, a sezon grillowania w pełni. Przechadzając się po osiedlu czuć woń pieczonych kiełbasek, grillowanej karkówki i…
Za pasem połowa maja, a sezon grillowania w pełni. Przechadzając się po osiedlu czuć woń pieczonych kiełbasek, grillowanej karkówki i…
Domowa słona przekąska do chrupania nie tylko przed ekranem telewizora to właśnie domowe chrupiące krakersy z chili i papryką….
W tym roku mam prawdziwe zatrzęsienie ogórków w naszym tunelu. Plony są tak obfite, że obdzieliliśmy już rodzinę i przyjaciół,…
W Polsce już dobrych kilkanaście lat temu powstała kultura „robienia grilla”. My też przeżyliśmy chwilową fascynację takim sposobem spędzania czasu w sobotnie popołudnia. Obecnie jest tak, że ciągniemy zapałki kto ma rozniecać ogień. Wygodniej jest przekręcić gałkę piekarnika na 180° C i czekać, aż się upiecze, niż przewracać mięsiwo na aluminiowej tacce i uważać aby znów się nie przypaliło.
W ramach współpracy realizowanej na zlecenie marki KAMIS poproszono nas, abyśmy przetestowali produkty do grilla. Zastanawialiśmy się, co i jak można na ich temat napisać. Kiełbaska z grilla, karkówka i skrzydełka, to przecież grillowy standard. Poza tym, skoro robimy to na zlecenie konkretnej marki, to możemy być nieobiektywni. Zrobiliśmy burzę mózgów i wpadliśmy na genialny pomysł. Znajdziemy grupę ciężko pracujących budowlańców, przygotujemy dla nich dania z grilla i zapytamy o opinię.
Pierwszy event kulinarny z ekipą Jak Po Maśle w roli głównej już za nami. Podczas ostatnich Chmielaków Krasnostawskich, na zaproszenie Browarów Perła, mieliśmy niesamowitą przyjemność zorganizować i poprowadzić dwugodzinny show kulinarny. Kosztowało nas to kilka dni przygotowań i dwie nieprzespane noce, spędzone w kuchni na testowaniu przepisów. Ale było warto!
Zapraszam do oglądania najnowszego odcinka Jak Po Maśle Przed Kamerą, w którym zobaczycie 15 minutowy skrót całego wydarzenia :)