Kiełbasa po bawarsku
Dziś kolejny przepis z cyklu potraw które robię pierwszy raz. Przepis pochodzi z ulotki sklepowej. Pisząc to przypomniał mi się…
Dziś kolejny przepis z cyklu potraw które robię pierwszy raz. Przepis pochodzi z ulotki sklepowej. Pisząc to przypomniał mi się…
Dziś na obiad gulasz. Niezwykle sycący i pyszny! Bardzo lubię takie dania jednogarnkowe. Robi się je niezwykle szybko, a…
Często biorę udział w różnych konkursach kulinarnych. Tym razem moim zadaniem było wymyślić danie z kurczaka przy użyciu Papirusa…
Boczniaki to bardzo smaczne grzyby. Można je kupić w supermarkecie albo wyhodować samemu na gotowym podłożu. Ja akurat dostałam już wyhodowane i tradycyjnie już przygotowałam kotlety a’la schabowe z boczniaków, które uwielbiam! Jednak, aby grzyby szybko nam się nie znudziły w tej formie, udusiłam je w sosie śmietanowym. Z ugotowanym ryżem na sypko i świeżą sałatą smakowały wybornie.
Postanowiłam, że dzisiaj na warsztat wezmę bakłażan. Zapewne część z Was zastanawia się co to za warzywo i z czym to się je. Dotychczas bakłażany przygotowywałam w postaci wydrążonych połówek (łódek) z nadzieniem. Tym razem chciałam podejść inaczej do tematu. Zdecydowałam, że zrobię roladki z bakłażana z indykiem.
Zrazy inaczej zawijane kotlety. Pierwszy raz je zrobiłam i już teraz wiem na pewno, że nie po raz ostatni. Są…
Uczestnicząc w warsztatach kulinarnych mieliśmy za zadanie ugotować danie Tomka Woźniaka (więcej o spotkaniu tutaj i tutaj), przepis i…
Tempo życia jakie ostatnio wciąż sobie narzucam sugeruje mi gotować obiady błyskawiczne. Co by się nie działo jedna zasada się…