Zrazy z pieczarkami i kapustą
Składniki (na około 10-12 zrazów):
- 1 kg schabu
- bułka tarta
- jajko
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- farsz z kapusty kiszonej i pieczarek
oraz farsz z kapusty kiszonej i pieczarek (składniki i przepis tak jak na krokiety: przepis tutaj)
Mięso kroimy cieniej niż na schabowe, rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa kładziemy farsz i zawijamy małe roladki, aby się nie rozpadło można wbić wykałaczki.
Zwinięte zrazy obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na małym ogniu ( w trakcie smażenia wyjąć wykałaczki) i ze wszystkich stron.
Moja propozycja podania: zrazy + sałata krucha i kasza gryczana.
Dziękuję za fajny przepis – zrobiłam w sobotę, mąż był zachwycony! Zrobiłam nie tylko ze schabu, ale też z piersi indyka i polecam, do tego ziemniaczki i sałata ze śmietaną i młoda kapustka
Dziękuję za miłe słowa. Bardzo się cieszę, że danie smakowało.