||

Smażone boczniaki a’la schabowe


Dostałam pęk boczniaków ostrygowatych z prywatnej hodowli. Identyczne można bez trudu kupić w supermarkecie czy bazarku pakowane na styropianowej tacce. Wegetariańskie kotlety z tych grzybów to mój ulubiony sposób na boczniaki.


Składniki:

  • boczniak
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • jaja
  • sól, pieprz
  • olej

Oczyszczone boczniaki kolejno obtaczamy w mące, rozkłóconym jaju z solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.

Oceń przepis / post

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.