młoda kapusta bigos
|||||

Bigos z młodej kapusty

 

Dzisiaj ciąg dalszy szaleństw z młodej kapusty. Tym razem przygotowałam bigos z młodej kapusty. Pyszny, lekki i szybko się robi.

Składniki:

  • główka młodej kapusty
  • 300 g karkówki lub szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • koncentrat pomidorowy
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • przyprawa uniwersalna (przepis tutaj)

Mięso myję i kroję w kostkę. Na patelni smażę drobno posiekaną cebulę, następnie dodaję mięso i dalej smażę. Do garnka w którym będziemy gotować bigos, wlewam szklankę wody, przekładam mięso i duszę. W trakcie duszenia mięsa dodaję przyprawy i łyżkę koncentratu pomidorowego. W tym czasie siekam kapustę i po kilku minutach dodaję do bigosu. Gotować do miękkości.

 

Oceń przepis / post

Podobne wpisy

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.